Ons laboratorium

Samen bouwen we Dicoon. Letterlijk, want in Elst wordt de laatste hand gelegd aan ons laboratorium. Met toegang tot de nieuwste technologie en alle ruimte om samen te werken.

Dicoon diagnostiek

In Elst komen alle laboratoria van de drie ziekenhuizen samen. Om van en met elkaar te leren en de best passende diagnostiek aan alle inwoners en zorgpartners uit onze regio te bieden.

Samenwerken

Vanaf 2024 verhuist een groot deel van de diagnostiek uit de ziekenhuizen naar het nieuwe laboratorium. Eerst de Medische Microbiologie & Immunologie, later volgen de Klinische Chemie en Klinische Farmacie. In Elst beschikken onze collega’s over de nieuwste technologie en krijgen zij alle ruimte om samen te werken: integraal en interdisciplinair.

Lees meer over onze organisatie

De bouw: duurzaam & circulair

Wij dragen verantwoordelijkheid voor mens en milieu. En daar hoort ook een duurzame werkplek bij. Het nieuwe laboratorium is daarom goed geïsoleerd, geventileerd en wordt zoveel mogelijk verwarmd met een warmtepomp. Het dak beschikt over 240 zonnepanelen en er zijn verschillende laadvoorzieningen aanwezig.

Modulair

Het nieuwe pand is volledig modulair gebouwd. Met zogenaamde prefab-elementen, waarmee we onze CO2-uitstoot op de bouw met zo’n 40% hebben verminderd.

Lage energiebehoefte

Door een slimme indeling is de energiebehoefte zo laag mogelijk gehouden. Minder vierkante meters betekent immers dat er minder verlicht, verwarmd of gekoeld hoeft te worden. En de energiebehoefte die we hebben, wordt opgevuld met slimme energiesystemen.

Refurbished meubilair

Alle meubels in de overlegruimtes, kantoren en ontmoetingsplekken zijn refurbished of upcycled. Deze meubels hebben bij Dicoon dus een tweede leven gekregen.