30 oktober 2023

Medische Microbiologie CWZ beste coschap!

De afdeling Medische Microbiologie van Dicoon locatie CWZ is woensdagavond 25 oktober uitgeroepen tot “Beste coschap-van-het-jaar 2022-2023” in de categorie Verdieping. 

Medische Microbiologie CWZ beste coschap

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een coschap Medische Microbiologie deze prijs, die elk jaar door de Medische FaculteitsVereniging Nijmegen (MFVN) wordt uitgereikt, ontvangt. 

In de beoordeling van de coassistenten, die de Ko-raad verzamelde, werd aangegeven dat het coschap bijzonder leerzaam is. Uit het juryrapport bleek bovendien dat de Medische Microbiologie CWZ een zeer fijne en veilige leeromgeving voor coassistenten biedt. De Ko-raad concludeerde dan ook: “Een aanrader voor elke coassistent!”  

Opleider Marrigje Nabuurs noemde het in haar dankwoord een teamprestatie van het A-team, de vakgroep en het laboratorium waarin elke coassistent meedraait. Opleider Bert Mulder: “Ik probeer elke coassistent gericht onderwijs te geven dat bij hem of haar past: iemand met urologie ambities over urineweginfecties en iemand die op de de SEH wil gaan werken over bijtwonden. Verder nemen we de coassistent mee naar onderwijs aan huisartsen en verpleeghuizen. Blijkbaar wordt dat goed gewaardeerd.”

Kortom een enorm mooie prestatie om van alle coschappen in alle verschillende vakgebieden als beste uit de bus te komen waarmee we de afdeling MMB CWZ van harte feliciteren!