Handleiding Multi Factor Authenticatie

Multi-Factor Authenticatie (MFA) zorgt voor een extra beveiliging boven op de gebruikersnaam en het wachtwoord. Dit is bijvoorbeeld hetzelfde bij het inloggen bij je bank (bijvoorbeeld ING). Daar moet je na inloggen via de website van de bank ook via de app van de bank een bevestiging geven. 

Analisten laboratorium Dicoon

Handleiding instellen Multi Factor Authenticatie 

Binnen Dicoon willen we ook een veilige online omgeving bieden om toegang te krijgen tot accounts, bestanden en systemen. MFA zorgt daarvoor. Met MFA heb je meer dan 1 vorm van authenticatie nodig om extra te controleren of je de persoon bent die je zegt te zijn. Hierdoor wordt het voor hackers erg moeilijk om je identiteit te stelen. 

Deze handleiding is bedoeld om eenmalig MFA in te stellen. Nadat je MFA hebt ingesteld is inloggen eenvoudig. We maken gebruik van authenticatie in twee stappen door middel van Microsoft Authenticator, een app op je smartphone. De app doet verder niets op je smartphone, maar is alleen bedoeld om bij het inloggen een bevestiging te geven. Na inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord hoef je na het instellen van MFA slechts één keer te klikken in de Authenticator App op je smartphone. Je hoeft na installatie dus geen pincode in te voeren zoals bij je bank (bijvoorbeeld ING). Klikken op goedkeuren via de pop-up van de Authenticator App is voldoende. Daarnaast registeren we je telefoon om zeker te weten dat jij het bent. 

Dit heb je nodig om MFA in te stellen: 

  • Je Dicoon account (mailadres met @dicoon.nl) en (tijdelijke) wachtwoord 
  • Een smartphone die apps vanuit de App of Play store kan installeren. Zorg ervoor dat je je wachtwoord van App of Play store weet, zodat je de Microsoft Authenticator App kunt installeren. Zorg er daarnaast voor dat je telefoon notificaties kan ontvangen (de telefoon moet niet op “Niet storen” staan), anders kun je straks niet goedkeuren. 
  • Een computer met internettoegang. 

 

Hieronder lees je welke stappen je moet zetten: 

Stap 1richtlijnen wachtwoordStap 3Stap 4Stap 5Stap 7Stap 9Stap 10Stap 11Stap 12Stap 13Stap 14Stap 15